Македонски   English   Shqip  


 

Добрeдојдовте

Фондот за здравствено осигурување на Македонија е основан со Законот за здравствено осигурување („Службен весник на Република Македонија“ број 25/2000, 96/2000, 50/2001, 11/2002, 31/2003, 84/2005, 37/2006, 18/2007, 36/2007, 82/2008, 98/2008, 6/2009, 67/2009,  50/2010, 156/2010, 53/2011, 26/2012, 16/2013, 91/2013, 187/2013, 43/2014, 44/2014, 97/2014, 112/2014 и 113/2014)  заради спроведување на задолжително здравствено осигурување, како институција која врши дејност од јавен интерес и јавни овластувања утврдени со Законот...повеќе

Новости и соопштенија до јавноста и медиумите

(14.10.2016)
Прес конференција
Крводарителска акција „Фондовско срце“...повеќе

(12.10.2016)
Прес конференција
Нови шест специјалистички ординации склучија договор со ФЗОМ - Зголемена достапност на специјалистичка здравствена заштита за граѓаните...повеќе

(07.10.2016)
Прес конференција
Почувствуван бенефитот од зголемената капитација за матичните лекари - 40 нови тима на матични лекари склучија договор со ФЗОМ по објавување на зголемувањето на капитацијата...повеќе

(05.10.2016)
Соопштение до јавноста
Отворени денови на ФЗОМ...повеќе

(27.09.2016)
Соопштение до јавноста
Контактирани 58.639 хронични пациенти од кол центарот на ФЗОМ...повеќе

(26.09.2016)
Соопштение до јавноста
24,764 осигуреници досега ги искористиле електронските услуги...повеќе

(20.09.2016)
Соопштение до јавноста
Говор на директорот на ФЗОМ Др. Сашо Стефаноски по повод Светски ден за подигнување на свесноста за растот кај децата...повеќе

(19.09.2016)
Соопштение до јавноста
ДЕМАНТ - На прес конференцијата на г-ѓа. Ременски на 19.09.2016 година...
повеќе

(19.09.2016)
Соопштение до јавноста
Почитувани, по повод пишувањата на определени веб портали и социјални мрежи кои повикуваат за донации, Фзо сака да ја извести јавноста дека го одобри лекувањето во Р. Германија за бебето Мартин Мицев во целост во висина од 280.000 евра. Решението е предадено на родителите. Фзом посакува побрзо излекување и закрепнување.               
Со почит,                   
ФЗОМ

(07.09.2016)
Соопштение до јавноста
Фондот за здравствено осигурување на Македонија објави јавен повик за склучување договори за издавање на ортопедски и други помагала со ортопедски куќи и здравствени установи, аптеки... повеќе.

Јавен повик - за правни лица (ортопедски куќи и здравствени установи аптеки) за склучување на договор за издавање на ортопедски и други помагала...
.повеќе

(02.09.2016)
Соопштение до јавноста
Повеќе лекови на рецепт за граѓаните
Зголемени  квотите за аптеките за 80 милиони денари...повеќе

(04.08.2016)
Соопштение до јавноста
Отварање на нова рурална амбуланта во Пештани...повеќе

(28.07.2016)
Соопштение до јавноста
Зголемено користењето на електронските услуги
21,127 осигуреници досега ги искористиле електронските услуги...повеќе

(26.07.2016)
Прес конференција на директорите на ФЗОМ

Превентивни прегледи кај матичните лекари - За шест месеци прегледани над 93.000 осигуреници...повеќе

(22.06.2016)
Соопштение до јавноста
Директорите на ФЗО во работна посета на Бугарија за размена на искуства и унапредување на соработката помеѓу фондовите на Македонија и Бугарија...повеќе

(16.06.2016)
Соопштение до јавноста
Зголемено користењето на електронските услуги
- 16,721 осигуреници досега ги искористиле електронските услуги...повеќе

(16.06.2016)
Соопштение до јавноста
Демант од ФЗОМ за прилози за ЕЗК на ТВ 24 ВЕСТИ...повеќе

37.814 хронични пациенти контактирани од кол центарот на ФЗОМ...повеќе

(14.06.2016)
Прес конференција на директорите на ФЗОМ
Годишен извештај за ДСГ за 2015 и прв квартал 2016 ГОБ 8 Септември со најдобри резултати...повеќе

(10.06.2016)
ДЕМАНТ
На изјавите на г. Ален Георгиев и СДСМ...повеќе

(09.06.2016)
Соопштение до јавноста
Право на итна и непходна здравствена заштита на осигурените лица на фзом во странство...повеќе

(08.06.2016)
Прес конференција на директорите на ФЗОМ
Зголемен избор на лекови од различни производители во аптеките и јавните здравствени установи на товар на ФЗОМ...повеќе

(02.06.2016)
Соопштение до јавноста
Зголемена капитација кај стоматолозите, мотив за подобра услуга - Посета на ординации во Кавадарци...повеќе

Архива на соопштенија до јавноста 

Новости и соопштенија од ФЗОМ за давателите на услуги

(04.10.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Известување за доставување на документација за обезбедување на видот и обемот на здравствени услуги на осигурените лица за 2017 година...
повеќе

  • 1.План за вид и обем за Превентивна здравствена заштита...преземи
  • 2.План за вид и обем за Специјалистико консултативна здравствена заштита...преземи
  • 3.План за вид и обем за Болничка здравствена заштита...преземи
  • 3б План за вид и обем (Дневна болница и стационар)...преземи
  • 4.План за вид и обем за Специјалистико консултативна здравствена заштита очна хирургија, пластика и ТБЦ...преземи
  • 5.План за вид и обем за Специјалистико консултативна стоматолошка здравствена заштита...преземи
  • Збирен рекапитулар...преземи
  • Преглед на нова опрема и нови дијагностички процедури за  2016 година...преземи
  • Список на вработени по структура...преземи

(30.08.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Месечен износ на средства за ПЗУ Аптеки од 01.09.2016...повеќе

(19.08.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за определување на месечниот износ на средства кој здравствените установи што вршат обезбедување на осигурените лица со лекови кои се пропишуваат на рецепт во примарната здравствена заштита, може да го добијат за издадени лекови на рецепт од Листата на лекови на товар на Фондот во 2016 година...повеќе

(07.06.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за определување на месечниот износ на средства кој здравствените установи што вршат обезбедување на осигурените лица со лекови кои се пропишуваат на рецепт во примарната здравствена заштита, може да го добијат за издадени лекови на рецепт од Листата на лекови на товар на Фондот во 2016 година...повеќе

(10.05.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за определување на месечниот износ на средства кој здравствените установи што вршат обезбедување на осигурените лица со лекови кои се пропишуваат на рецепт во примарната здравствена заштита, може да го добијат за издадени лекови на рецепт од Листата на лекови на товар на Фондот во 2016 година...повеќе

(28.04.2016)
Соопштение за даватели на здравствени услуги
Известување за проширување на ЛУ-1 пакет...повеќе

Архива на новости и соопштенија

Следете нé на:

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба).

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови