English 

 

 


     

Добрeдојдовте

Фондот за здравствено осигурување на Македонија е основан со Законот за здравствено осигурување („Службен весник на Република Македонија“ број 25/2000, 96/2000, 50/2001, 11/2002, 31/2003, 84/2005, 37/2006, 18/2007, 36/2007, 82/2008, 98/2008, 6/2009, 67/2009,  50/2010, 156/2010, 53/2011, 26/2012, 16/2013, 91/2013, 187/2013, 43/2014, 44/2014, 97/2014, 112/2014 и 113/2014)  заради спроведување на задолжително здравствено осигурување, како институција која врши дејност од јавен интерес и јавни овластувања утврдени со Законот...повеќе

Новости и соопштенија до јавноста и медиумите

(08.05.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана средба со делегација на Фондот за здравствено осигурување на Црна Гора...повеќе

(07.05.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Отворени денови на Фондот за здравствено осигурување на Македонија во Гостивар...преземи

(07.05.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Почитувани, Ве информираме дека денес, четврток, 07 мај 2015 година во 13:30 часот, директорот на ФЗОМ, Сашо Стефаноски и директорот Орхан Рамадани во рамките на проектот „Отворени денови со граѓаните“ ќе ја посетат подрачната служба во Гостивар и ќе остварат средба со граѓаните.
Покануваме ваша екипа да го проследи настанот.
Со почит,
ФЗОМ

(05.05.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за аптекарски станици...повеќе

(04.05.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Почитувани, Ве информираме дека утре, вторник, 05 мај 2015 година во 12:30 часот, директорот на ФЗОМ, Сашо Стефаноски и директорот на ФЗОМ, Орхан Рамадани ќе одржат прес конференција (во Конференциска сала на ФЗОМ).
Покануваме ваша екипа да го проследи настанот.
Со почит,
ФЗОМ

(29.04.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работна посета на аптекарска станица во општина Лозово...повеќе

(29.04.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Почитувани, Ве информираме дека денес, среда, 29 април 2015 година во 13:30 часот, директорот на ФЗОМ, Сашо Стефаноски и директорот на ФЗОМ, Орхан Рамадани заедно се министерот за здравство, Никола Тодоров ќе имаат работна посета на аптекарска станица во општина Лозово.
Покануваме ваша екипа да го проследи настанот.
Со почит,
ФЗОМ

(24.04.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Информација од ФЗОМ за Барање за Лекување во Странство...повеќе

(23.04.2015)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Ново софтверско решение за остварување на правата од здравствено осигурување за хонорарци...повеќе

Архива на соопштенија до јавноста

 
пребарување

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба).

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови